PRODUKTY SŁAWA
WĘDZONKI
POLĘDWICA SOPOCKA
Typowa, popularna wędzonka przygotowana ze schabu wieprzowego, poddana wędzeniu oraz parzeniu. Produkt o niskiej zawartości tłuszczu, bogaty w żelazo i białko, podawany na zimno do kanapek, stanowi doskonałą, delikatną przekąskę np. w formie ruloników połączonych z jajkiem i szparagami.
Waga opakowania: około 2,5 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/2 VAC, 1/3-1/4 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
POLĘDWICA WIŚNIOWA
Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego, wędzona na ciemno-wiśniowy kolor, następnie parzona. Zastosowanie takiego procesu wędzenia podkreśla jej wyrazisty smak i zapach. Produkt odznacza się dużą zawartością białka, żelaza oraz niską ilością tłuszczu.
Waga opakowania: około 2,5 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/2 VAC, 1/3-1/4 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
POLĘDWICA ŁOSOSIOWA
Delikatna wędzonka surowa produkowana ze schabu wieprzowego. Wyrób o miękkiej, lekko ciągliwej konsystencji i subtelnym smaku. Produkt o niskiej zawartości tłuszczu, bogaty w białko i żelazo.
Waga opakowania: około 2,5 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/2 VAC, 1/3-1/4 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SZYNKA Z TŁUSZCZYKIEM
Wędzonka wieprzowa otrzymana z mięśni szynki wieprzowej (dolnej zrazowej), posiadająca z jednej strony warstwę naturalnego tłuszczu, wędzona i parzona. Ostateczny kształt uzależniony od anatomicznego mięśnia, produkt związany wzdłuż i w poprzek szarym sznurkiem. Barwa zewnętrzna, smak i krucha konsystencja wyrobu stanowią o jej oryginalności.
Waga opakowania: około 2 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/2 VAC, 1/3-1/4 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SCHAB FARMERSKI
Schab wieprzowy wędzony, a następnie parzony. Jego charakterystyczny, wyrazisty smak to zasługa dodania grubo mielonych ziaren czarnego pieprzu, który nadaje mu atrakcyjnego wyglądu i czyni produkt niepowtarzalnym.
Waga opakowania: około 2,2 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/3 VAC, 1/3-1/4 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SCHAB GALICJUSZ
Schab wieprzowy poddany parzeniu, przygotowany w aromatycznej otoczce czosnku i majeranku. Niepowtarzalny, wyrazisty smak i konsystencja produktu czyni go atrakcyjnym dla wymagających klientów.
Waga opakowania: około 2 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/2 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SCHAB DĘBSKI
Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego, poddana procesowi wędzenia na ciemno-wiśniowy kolor i następnie parzeniu. Związana w poprzek sznurkiem. Produkt o charakterystycznym, wyrazistym smaku, doskonały na kanapki.
Waga opakowania: około 2 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/2 VAC, 1/3-1/4 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
OGONÓWKA
Wędzonka wieprzowa poddana procesowi wędzenia i parzenia. Powierzchnia produktu złocisto-brązowa, na przekroju jasno różowa. Wyrób do spożycia na zimno, idealny do kanapek, koreczków.
Waga opakowania: około 1,5 kg
Sposób pakowania: VAC, 1/2 VAC, 1/3-1/4 VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KIEŁBASY GRUBE I BATONY
BALERON Z INDYKA
Produkt z grupy wędlin grubo rozdrobnionych. Uformowanie w kształcie rogala w osłonce barierowej nadaje mu niepowtarzalny wygląd. Zastosowane do produkcji mięso indycze nadaje charakterystyczny smak wędlinie.
Waga opakowania: około 1,8 kg
Sposób pakowania: luz
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SZYNKA BIAŁA Z INDYKA
Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa z fileta indyczego, w osłonce termokurczliwej, poddana obróbce parzelniczej. Produkt bogaty w białko, przeznaczony dla osób ceniących zdrowy styl życia.
Waga opakowania: około 1,7 kg
Sposób pakowania: luz
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SZYNKOWA KANAPKOWA
Produkt z grupy wędlin grubo rozdrobnionych. Zastosowanie do produkcji mięsa indyczego i dodatku białka wieprzowego nadaje wyrobowi wyraźnego smaku. Barwa na przekroju ciemnoróżowa, z widocznymi kawałkami mięsa. Idealna do krojenia w plastry i spożycia w wielu wariantach na zimno.
Waga opakowania: około 1,7 kg
Sposób pakowania: luz
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SZYNKOWA LUKSUSOWA
Produkt z grupy wędlin grubo rozdrobnionych. Wyprodukowany z mięsa indyczego z dodatkiem surowców wieprzowych, których dodatek uwypuklił charakterystyczny smak wyrobu. Konsystencja zwarta, składniki na przekroju równomiernie rozmieszczone. Doskonale nadaje się do krojenia w plastry i spożycia na zimno.
Waga opakowania: około 1,7 kg
Sposób pakowania: luz
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
GOLONKOWA
Kiełbasa grubo rozdrobniona, parzona, wyprodukowana z mięsa indyczego z dodatkiem surowców wieprzowych. Podana w osłonce barierowej o wyrazistym brązowo- metalicznym kolorze. Nadaje się do krojenia na krajalnicy i zastosowania przy posiłkach głównych i przekąskach .
Waga opakowania: około 1,4 kg
Sposób pakowania: luz
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KRAKOWSKA PARZONA
Kiełbasa indycza, grubo rozdrobniona z dodatkiem surowców wieprzowych. Produkt w osłonce barierowej z kolorowym nadrukiem. Struktura zwięzła, na przekroju widoczne kawałki mięsa, wyczuwalne przyprawy. Nadaje się do przygotowania kanapek.
Waga opakowania: około 2 kg
Sposób pakowania: luz
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SZYNKOWA Z ZIELONYM PIEPRZEM
Kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa indyczego, w osłonce barierowej z kolorową banderolą. Dodatek ziaren zielonego pieprzu wpływa na zdecydowany aromat i smakowitość tej wędliny. Nadaje się do kanapek, ale również może stanowić doskonały składnik sałatek.
Waga opakowania: 2,0 kg
Sposób pakowania:osłonka barierowa
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SZYNKOWA Z KURCZAKA
Wędlina wyprodukowana z mięsa z fileta piersi kurczaka w osłonce uformowanej na kształt batonu, przewiązanego sznurkiem. Konsystencja zwarta, krucha. Smak charakterystyczny dla produktu drobiowego. Doskonale nadaje się na kanapki do spożycia na zimno .
Waga opakowania: około 2,1 kg
Sposób pakowania: luz
Termin przydatności do spożycia: 28 dni
KIEŁBASY CIENKIE I BATONY
KIEŁBASKI ŚLĄSKIE
Kiełbaski wieprzowo-drobiowe, średnio rozdrobnione, wędzone, parzone, o mięsności 85%. Produkowane w cienkich , delikatnych osłonkach naturalnych. Wyróżnia je wyrazisty smak uzyskany przez dodatek aromatycznych przypraw. Stanowią doskonały składnik posiłków, zarówno śniadań, jak i kolacji.
Waga opakowania: około 0,45 kg
Sposób pakowania: MAP
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KIEŁBASY HOMOGENIZOWANE
PARÓWKI DELIKATESOWE
To nasza delikatesowa propozycja paróweczek drobno rozdrobnionych, wyprodukowanych w jelitach baranich. Naturalne przyprawy oraz optymalna wielkość batoników przekonują wielu do sięgnięcia po nie i delektowania się ich smakiem.
Waga opakowania: około 1 kg
Sposób pakowania: MAP
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
WYROBY PRASOWANE
WYROBY GARMAŻERYJNE
ROLADA FASZEROWANA
Rolada wyprodukowana w oparciu o mięso indycze i podroby wieprzowe. Zastosowanie aromatycznych przypraw i warzyw (cebuli, pietruszki, majeranku) nadało wyrazistego smaku produktowi. Idealna do konsumpcji na zimno, po podgrzaniu stanowi doskonałe danie obiadowe.
Waga opakowania: około 2 kg
Sposób pakowania: VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KASZANKA
Wyprodukowana w jelicie wieprzowym z dodatkiem majeranku, pieprzu ziołowego, kaszy jęczmiennej i gryczanej oraz podrobów, posiada lekko pikantny smak. Szczególnie w okresie grillowym stanowi przysmak wspólnych spotkań.
Waga opakowania: około 1 kg
Sposób pakowania: MAP
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
GALANTYNY
KURA W GALARECIE
Wyrób garmażeryjny wyprodukowany z mięsa z piersi kury, marchewki oraz suszonej naci pietruszki, zalany w żelatynie i uformowany w baton w osłonce barierowej. Konsystencja ścisła. Dodatek warzyw uwypukla charakterystyczny, delikatny smak produktu.
Waga opakowania: około 2,5 kg
Sposób pakowania: VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
INDYK W GALARECIE
Wyrób składający się z gotowanego mięsa z podudzia indyczego, marchewki, w galarecie, uformowany w prostopadłościan. Chrzan użyty do przyprawienia tego asortymentu nadaje mu niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Waga opakowania: około 1,7 kg
Sposób pakowania: VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
SPECJAŁ Z OZORAMI
Produkt, który w szklistej strukturze galarety przedstawia duże kawałki ozorków wieprzowych oraz podrobów. Dodatek marchewki i pieczarek nadają mu atrakcyjnego wyglądu i niepowtarzalnego smaku. Idealny do krojenia i konsumpcji na zimno w formie przystawki lub koreczków.
Waga opakowania: około 2,5 kg
Sposób pakowania: VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KIEŁBASY SUCHE
KIEŁBASA JAŁOWCOWA
Tradycyjna polska kiełbasa półtrwała wyprodukowana z mięsa wieprzowego i indyczego, wędzona, parzona i suszona w jelicie wieprzowym, odkręcona w charakterystyczny sposób (wianek). Smak i zapach uzyskany dzięki zastosowaniu mieszanki naturalnych przypraw (gdzie dominuje jałowiec, czosnek). Stanowi doskonałą przekąskę.
Waga opakowania: około 0,25 kg
Sposób pakowania: MAP
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KIEŁBASA MYŚLIWSKA EXTRA
Tradycyjna polska kiełbasa półtrwała, 100g produktu otrzymano ze 126,7 g mięsa wieprzowego i mięsa indyczego. Produkt średnio rozdrobniony w jelicie wieprzowym, wędzony, parzony a następnie suszony. Zastosowanie mieszanki naturalnych przypraw wpłynęło istotnie na wysublimowany smak i zapach tej wędliny. Idealna na przekąski, kanapki, koreczki.
Waga opakowania: około 0,4 kg
Sposób pakowania: MAP
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KABANOS EXTRA
Kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowo-drobiowa w naturalnych jelitach baranich, wędzona, parzona, suszona. Zestaw przypraw zastosowany do produkcji (w tym pieprz, papryka, kminek) uwydatnił wyśmienity smak i zapach wyrobu. Najwyższą jakość produktu zapewnia jego kruchość, smakowitość i trwałość.
Waga opakowania: około 0,25 kg
Sposób pakowania: VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
KRAKOWSKA SUCHA
Tradycyjna kiełbasa grubo rozdrobniona produkowana w osłonce niejadalnej, wędzona, parzona, suszona. 100 g produktu otrzymano ze 142 g mięsa wieprzowego i wołowego. Odpowiednio dobrane naturalne przyprawy nadają produktowi wyrafinowanego smaku. Produkt z grupy Premium, który zadowoli najwybredniejszych smakoszy.
Waga opakowania: około 0,35 kg i 0,7 kg
Sposób pakowania: VAC
Termin przydatności do spożycia: 21 dni
PIWOSZKI
Kiełbaski średnio rozdrobnione, drobiowo- wieprzowe, wędzone, parzone, suszone. Wyprodukowane w jadalnych osłonkach kolagenowych wołowych o długości od 3-5 cm. 100 g produktu otrzymano ze 135,9 g mięsa (w tym mięso indycze 102,9 g, mięso wieprzowe 33 g). Jest to innowacyjny produkt z mięsa INDYKA,o doskonale wyczuwalnych przyprawach (dominuje czosnek, ostra papryka), idealny jako przekąska, przeznaczony dla ludzi ze smakiem.
Waga opakowania: około 0,35 g
Sposób pakowania: MAP
Termin przydatności do spożycia: 21 dni