Trzy propozycje tego producenta otrzymały znaki jakości programu „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT. Eksperci podjęli decyzję o przyznaniu wyróżnień podczas XXX atestacji artykułów spożywczych organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Honorowy patronat nad oceną żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Jednym z laureatów XXX atestacji jest Zakład Przetwórstwa Mięsnego „SŁAWA” Sp. z o.o. Certyfikatami „Doceń polskie” nagrodzone zostały trzy propozycje tej firmy, tj. Pasztet borowy z jagnięciną, Kiełbasa krucha z jagnięciną oraz Kiełbasa krucha z indyka. Każdy ze specjałów zdobył maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego przyznano mu również tytuł TOP PRODUKT. Zaszczytne miano jest zarezerwowane dla wyróżniających się artykułów żywnościowych, toteż jego zdobycie to dodatkowy powód do dumy.
Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. Twórca programu „Doceń polskie” jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych.